CCVC - Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya - AIAC
    Barcelona acull el World Veterinary Association Congress els dies 6, 7 i 8 de maig
02/05/2018 16:39:03
   
   
Barcelona acull, per primera vegada, el Congrés Mundial de Veterinària 2018 (World Veterinary Association Congress) els dies 6, 7 i 8 de maig al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), situat a la plaça de Willy Brant, 11-14, de la zona de Diagonal Mar. Veterinaris dels cinc continents tenen una cita a la capital catalana per intercanviar experiències, estrènyer llaços i, en aquesta ocasió, per reivindicar el paper dels veterinaris en la salut global.

Aquesta és la cita mundial més important de la professió veterinària, organitzada per l'Associació Mundial Veterinària (WVA) amb la col·laboració de l'Organització Col·legial Veterinària d'Espanya (OCV). En aquesta 34a edició, amb el lema “Cuidar dels animals = Cuidar del planeta”. La WVA engloba gairebé un centenar d'organitzacions veterinàries que representen a més de mig milió de veterinaris de tot el món i l’OCV reuneix i representa als col·legis veterinaris de l’Estat espanyol.

Durant el WVAC 2018 també tindrà lloc a Barcelona la 5a WVA Global One Health Summit (Cimera Global de la WVA dedicat al tema ‘Una sola salut’), amb la participació de la FAO, l’OMS, l’OIE i la WVA. A més, també se celebrarà el Global Seminar on Animal Welfare (Seminari Global de Benestar Animal) que aplegarà els principals experts de la veterinària mundial amb un ambiciós programa científic veterinari.

La inauguració del WVAC 2018, tindrà lloc al CCIB el diumenge 6 de maig a les 9.30 hores, a càrrec del comissari europeu de Salut i Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis; la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat de ESpanya, Dolors Montserrat; el secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Carlos Cabanas; el president de la WVA, Johnson Chiang; el president del Consell General de Veterinaris d'Espanya, Juan José Badiola; i el president del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona i del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, Josep. A Gómez. L’acte el conduirà el president de la Federació de Veterinaris d'Europa, Rafael Laguens.

Acte de la Veterinària Catalana, al Born CCM

Amb motiu del Congrés Mundial de Veterinària a Barcelona, WVAC 2018, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya celebrarà aquesta fita amb un acte de commemoració al Born Centre de Cultura i Memòria - Born CCM el dissabte 5 de maig a les 19.30 hores. L’acte preveu l’assistència d’una nombrosa representació veterinària dels col·legis veterinaris de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, juntament amb la representació internacional del WVAC 2018 i la representació dels col·legis de l’Estat espanyol.