Loading...

Compartir:

9600 nens i nenes participen en els Parcs de Nadal del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya

– Amb el lema “Estimar-lo és cuidar-lo”, els veterinaris realitzen tallers didàctics sobre tinença responsable
– 62.300 nens i nenes han assistit als Parcs de Nadal de Barcelona, Tarragona i Reus des de l’any 2011

Les xifres
Els tallers didàctics del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC) celebrats en els Parcs de Nadal de Barcelona, Tarragona i Reus han comptat, enguany, amb la participació de 9600 nenes i nens. “La xifra d’assistents ha crescut respecte l’edició anterior, en la que es van comptabilitzar 8500 infants”, comenta la presidenta del CCVC, Cori Escoda. Ella contextualitza: “Vam participar per primera vegada als Parcs de Nadal l’any 2008 i les dades d’assistència les vam recollir a partir del 2011; des d’aleshores gairebé 62.300 criatures han passat pels nostres estands”. Són números que permeten afirmar que estem arribant a la societat i contribuint a la tinença responsable de les nostres mascotes.

Els tallers
Amb el lema “Estimar-lo es cuidar-lo”, el CCVC vol informar i conscienciar la població sobre el paper dels veterinaris en la societat, i recordar les responsabilitats que tenen els propietaris sobre les mascotes i alhora ensenyar les condicions de benestar que elles necessiten. Els tallers són realitzats per experts i compten amb la presència real de gossos. “Els nens i nenes poden tocar l’animal, aquesta experiència facilita l’aprenentatge i els permet entendre molt millor com interactuar amb ell i com interpretar el seu comportament”, puntualitza Cori Escoda.

Assessorar-nos amb el veterinari
Hi ha estudis que indiquen que un 60% dels nens i nenes demanen una mascota en algun moment de la seva vida. Abans d’adquirir-ne una, Cori Escoda recorda: “Una mascota és un ésser viu, amb les seves necessitats i la seva personalitat. Una mascota no és una joguina”. Malauradament, les dades revelen que encara hi ha molts abandonaments a Catalunya. Si adquirim els animals de companyia des de la responsabilitat i amb l’adequat assessorament veterinari, fem una adquisició conscient i aconseguirem l’objectiu de reduir els abandonaments.