Presentació
El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) és una corporació de dret públic, amb plena capacitat i amb personalitat jurídica pròpia, que integra i agrupa els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris de Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Actualment, té la sèu a Barcelona. El seu àmbit d’actuació comprèn tot el territori de Catalunya.
El màxim òrgan de decisió és el Ple, que està format per tres membres de cada col·legi veterinari, un dels quals és el president.
La Presidenta del Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona i Presidenta del Consell de Col.legis Veterinaris de Catalunya és Verònica Araunabeña.
El President del Col·legi de Veterinaris de Girona i Vicepresident del Consell de Col.legis Veterinaris de Catalunya és Ramon Cedó.
El President del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona és Joan Mesià.
El President del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida és Miquel Molins.
Objectius i funcions
Objectius del CCVC
- Facilitar el treball professional als veterinaris col·legiats
- Proporcionar formació i informació actualitzada
- Valorar la responsabilitat del veterinari
- Aglutinar i procurar el reconeixement del col·lectiu
- Mostrar la professió veterinària a la societat
Funcions
- Col·laborar i cooperar amb els Col·legis que l’integren i representar la professió en l’àmbit territorial, sense perjudici de la competència pròpia de cada Col·legi.
- Mantenir les relacions i els contactes amb altres organitzacions d’àmbit estatal o internacional relacionades amb la professió veterinària.
- Gestionar l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC). Aquest servei permet als propietaris localitzar els animals de companyia perduts i / o abandonats.
- Fomentar cursos de formació i reciclatge professional.
- Treballar en pro de la tinença responsable d’animals.
- Promoure la investigació i el desenvolupament científic per afavorir la salut i el benestar dels animals i la Salut Pública.
Qui som
Junta del CCVC
Declaració de principis del CCVC
Representem i aglutinem el col·lectiu veterinari en tota la seva amplitud. Volem aportar solidesa, cohesió, i contribuir en facilitar la feina al col·lectiu. Ens comprometem a oferir formació continuada i actualitzada pels col·legiats i col·legiades.
Visualitzem una societat on els veterinaris són reconeguts com a sanitaris i aporten la seva experiència en aspectes tant rellevants com les zoonosis o el benestar animal.
Treballem des de la perspectiva One Health (Una Salut), la més integradora i representativa de la societat actual i la del futur. Dóna respostes efectives a reptes complexos com: l’emergència climàtica, la resistència als antibiòtics o la pandèmia de SARS-CoV-2. Entén la salut des d’una perspectiva col·laborativa, multisectorial i transdisciplinària, ja que reconeix les interconnexions entre persones, animals i medi ambient.
Treballem per a què tots els animals de companyia de Catalunya estiguin inscrits i identificats a l’AIAC, com la millor mesura en pro de la tinença responsable.
Memòria d’activitats
Comissions
El Consell compta amb dos comissions: