Compartir:
El CCVC trasllada les problemàtiques al voltant del RD 666/2023 a la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària
Una representació del Consell encapçalada per la presidenta, Verónica Araunabeña, va reunir-se el 9 de juliol amb la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària, Clara Pareja, i el subdirector general d’Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques, Manel Rabanal, tots dos del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal de la reunió era exposar els principals problemes que afronta el col·lectiu veterinari arran de l’entrada en vigor del Reial decret 666/2023, que regula la distribució, prescripció, dispensació i ús de medicaments veterinaris. Es va presentar les demandes de modificació d’aquest decret i les al·legacions formulades a l’esborrany de la Llei del Medicament.
A la reunió, hi van assistir, també, el vicepresident, Joan Mesià; el vocal per Lleida, Miquel Molins, i la directora del Departament de Gestió Tècnica, Anna Vilà.
En la trobada, la presidenta del CCVC va destacar que, actualment, només el 20% dels medicaments veterinaris tenen fitxes tècniques ajustades a la pràctica clínica diària; el 80% són prescripcions excepcionals. «Les fitxes tècniques estan obsoletes; no podem exercir amb un 80% d’excepcionalitat», va assenyalar. D’altra banda, va posar de manifest la necessitat que els veterinaris puguin dispensar el tractament complet als seus pacients, tal com es permet fer a la majoria dels països europeus; això eliminaria l’ús sistemàtic d’excepcionalitats.
També va abordar-se el problema a què fan front els veterinaris clínics ambulants quant a la regulació dels dipòsits de medicaments d’ús humà. El fet que els medicaments veterinaris estiguin registrats al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació com a farmaciola i els medicaments per a ús humà hospitalari depenen del Departament de Salut, impedeix que hi hagi una regulació clara per als professionals veterinaris ambulants. En relació amb això, Rabanal va explicar que, tot i que la Llei d’ordenació farmacèutica preveu la figura dels dipòsits de medicaments, no existeix, encara, una normativa específica per als dipòsits extrahospitalaris. Tal com va anunciar el subdirector general, a partir del setembre es constituiran grups de treball per abordar aquesta qüestió.
Ambdues parts van coincidir en la voluntat de posar en comú les problemàtiques que detecten amb l’objectiu de millorar la pràctica professional diària.
