Loading...

Compartir:

BRILLANT CLOENDA DE Vet2011 AL PALAU DE LA GENERALITAT

Brillant cloenda de Vet2011 al Palau de la Generalitat
 
”Brillant” és l’adjectiu que pot qualificar l’acte que va tenir lloc el 18 d’octubre al Palau de la Generalitat per commemorar el 250 aniversari de la inauguració de la primera escola veterinària del món a Lió.
 
Revestit del classicisme de les grans ocasions, la cloenda del calendari d”actes organitzats pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya per commemorar l’Any Mundial Veterinari Vet2011 va tenir lloc al Palau de la Generalitat sota la presidència de Joana Ortega, vicepresidenta del Govern. Per no perdre’s l’esdeveniment, que va comptar com a conferenciant d’excepció amb Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO, van confirmar l’assistència 290 col·legiats dels quatre col·legis professionals catalans. Precisament en representació d’aquestes institucions hi van acudir Emili Revilla, president en funcions del COVB; Cori Escoda, presidenta del COVT; Bernat Serdà, president del COVGI; i Albert Feliu, president del COVLL.

Després de la recepció privada per part de la vicepresidenta Ortega als representants veterinaris, encapçalats per Francesc Monné i a Federico Mayor Zaragoza, va tenir lloc la intervenció, a l’Auditori del Palau, del president del Consell, qui va glossar la figura de Bourgelat i els primers passos de la ciència veterinària com a garant de la salut pública. A continuació, Federico Mayor Zaragoza va pronunciar la conferència «La lluita contra la fam al món. Seguretat alimentària», en la qual va insistir en la necessària col·laboració entre institucions i professionals veterinaris per trobar les solucions normatives més adequades i evitar decisions extremes, com el sacrifici massiu com a mesura preventiva davant d”una situació de crisi alimentària. Per això va posar com a exemple el cas de la crisi provocada per l”EEB el 2001 i que va ocasionar pèrdues al sector ramader per valor de 140.000 milions de pessetes.
 

 
 

Per la seva banda, Joana Ortega va reconèixer el valor de la tasca veterinària en la preservació de la salut pública i va tenir un especial reconeixement per la sensibilitat i atenció professional que reben els propietaris de mascotes a les clíniques veterinàries de petits animals.

Comptar amb aquest tipus d’atenció, va afirmar, té un gran valor per als usuaris d’aquests serveis veterinaris. Després de la intervenció de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat va tenir lloc el recital d”òpera de la soprano Marta Matheu, que va estar acompanyada al piano per Josep Surinyac.
 
 

El colofó d’un any únic

La vetllada de la nit del 18 d’octubre va suposar el colofó d’un any únic per a la veterinària que a Catalunya ha tingut com a actes estel·lars la realització del Simposi sobre Dret Alimentari que va tenir lloc a Lleida el 6 de maig; la conferència que va pronunciar el president de l’Acadèmia de l’Associació Catalana d’Història de la Veterinària, Martí Pumarola, el 20 de juny a Tarragona; la jornada que l’especialista en empresa veterinària, Pere Mercader, va pronunciar el 2 de juliol a Barcelona; la trobada veterinària que va reunir gairebé 400 persones, entre col·legiats i familiars, a Montserrat el 17 de setembre; i la taula rodona que va tenir lloc a Girona el 4 d’octubre i on hi van participar Joan Roca xef del Celler Can Roca, Xabier Formiguera metge endocrinòleg, Salvador García periodista, Ramon Cedó veterinari, Adriana Casademont gerent de Casademont, i Bernat Serdà president del COVGI.