Loading...

Compartir:

Com seria un món sense veterinaris?

Aquesta és la pregunta que traslladen els veterinaris catalans a la societat, amb un vídeo que té la intenció de posar en relleu la importància de la feina dels veterinaris per a l’atenció de les mascotes, però, també, per a la salut de les persones i la seguretat alimentària.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), que aplega els professionals dels col·legis de les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, ha elaborat un vídeo que planteja com seria un món sense veterinaris. Amb aquest vídeo, que es vehicularà a través de les xarxes socials, es pretén promoure la reflexió al voltant de la necessitat de la professió i fomentar el debat sobre l’atenció als animals de companyia, la salut i la seguretat alimentària.


Falses notícies per provocar la reflexió

El vídeo comença amb l’afirmació de que és difícil imaginar-se com seria un país sense veterinaris. Tot seguit, presenta un experiment per veure com reaccionaria la gent si fos veritat, amb entrevistes a diverses persones que estan al carrer amb les seves mascotes.


Les persones entrevistades presenten una predisposició per donar una opinió davant una sèrie de titulars de notícies, com ara: “Els experts pronostiquen que el 90% de les clíniques veterinàries tancaran el 2018”, “El 50% dels aliments no tindran garanties sanitàries”, “Els veterinaris desapareixeran el 2018”, “Salut diu que si la vostra mascota té algun problema de salut busqueu el tractament a Google” o “Es vendran kits a les farmàcies perquè puguis operar tu mateixa a la teva mascota”.


El missatge del vídeo, com no podia ser d’una altra manera, és que “No et preocupis, els veterinaris sempre seran al teu costat, i al de la teva mascota”.