Cori Escoda, presidenta del CCVC, a la inauguració de la VIII Festa de l’Animal de Vilanova i la Geltrú

TORNAR

Compartir:

Cori Escoda, presidenta del CCVC, a la inauguració de la VIII Festa de l’Animal de Vilanova i la Geltrú

Enguany tindrà lloc la VIII edició de la Festa de l’Animal 2019 de Vilanova i la Geltrú, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Mancomunitat Penedès Garraf. Un dels objectius compartits pels organitzadors i pel Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, CCVC, és el de conscienciar i sensibilitzar sobre la tinença responsable dels animals de companyia. La presidenta del CCVC, Cori Escoda, participarà en l’acte d’inauguració de la Festa de l’Animal 2019 que se celebrarà el proper 16 de novembre, a les 12h.

Volem promoure la necessitat d’identificar els animals de companyia i, en aquest sentit, el CCVC ha tingut un protagonisme rellevant, ja que fa 30 anys va constituir l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia, l’AIAC. És una base de dades informatitzada d’identificació que ajuda a recuperar els animals perduts, extraviats o robats.

Com ho aconsegueix? L’AIAC conté les dades dels propietaris que han identificat la seva mascota amb un microxip. Per tant, quan algú troba un animal que s’ha perdut o abandonat, si el porta a un veterinari col·legiat, aquest, gràcies al microxip, el podrà localitzar. És un servei als propietaris de mascotes i a la ciutadania que fomenta la tinença responsable.

La Festa de l’Animal 2019 vol recordar la importància de: censar els animals a la localitat on viuen, de sensibilitzar contra els abandonaments i de divulgar el paper que els gossos ensinistrats duen a terme en els diferents cossos de seguretat i de protecció civil.

Com a novetat també vol conscienciar els propietaris de gossos sobre l”impacte que causen les femtes i els orins en el mobiliari urbà, en les parets i en els carrers de la ciutat. Es posarà a l”abast dels propietaris de gossos censats “El Kit de la Festa”, que consisteix en un porta bosses per a la recollida de femtes i en una ampolla (imatge de l’esquerra) pensada per ruixar i així diluir els orins de les mascotes. Volem contribuir a mantenir els carrers nets i sense olors.

La Festa de l’Animal compta amb 38 expositors i més de 30 activitats, i espera rebre 5.000 persones. És un punt de trobada per a professionals del sector i una oportunitat per a difondre la seva tasca. En el seu to lúdic-demostratiu, convida els propietaris a assistir-hi acompanyats de les seves mascotes, i gaudir de les activitats, de les exhibicions de gossos i dels tallers de sensibilització.

T’hi esperem!