Loading...

Compartir:

El CCVC es reuneix amb el Sr. Juan Carlos Ortiz, President de l’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals

En la reunió es varen tractar els temes de Salut pública, les responsabilitats dels Ajuntaments i les colònies felines

El President del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), Ricard Parés, el President del Col.legi de Veterinaris de Girona i Vicepresident del CCVC, Ramon Cedó, la Presidenta del Col·legi de Tarragona Verònica Araunabeña, i la responsable del Departament de Gestió Tècnica Anna Vilà, es van reunir el passat dimecres dia 19 d’abril amb el Sr. Juan Carlos Ortiz, President de l’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals acompanyat de la Sra. Alexia Falcó, membre de l’Associació a Catalunya,

A la reunió es van tractar diferents temes de salut pública així com les responsabilitats dels Ajuntaments i les colònies felines. Actualment, l’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals  agrupa a 200 veterinaris de diferents àmbits i el President d’aquesta va exposar que els Ajuntaments tenen unes competències que haurien de tenir un veterinari per les gestions d’animals de companyia, ja que aquest és l’únic que està format en benestar animal, zoonosis, seguretat alimentària i salut pública.

La nova llei de benestar animal posa al veterinari al centre dins de diferents temàtiques com serà el de les colònies felines on s’hauran de microxipar els gats ferals.

Ell Sr. Juan Carlos Ortiz també va exposar que l’Associació organitza diferents formacions pels veterinaris, com el curs de gestió veterinària i control integral de les colònies felines urbanes. També es fan altres cursos i màsters que s’organitzen pels estudiants de veterinària de la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid.

Per concloure, el President del CCVC, Ricard Parés va explicar que pel pròxim mes d’octubre està prevista una Jornada pels Ajuntaments on s’exposarà les responsabilitats legals que tenen els Ajuntaments en qüestions de benestar animal i salut pública i en la que es farà menció a la nova Llei de Benestar Animal.