Loading...

Compartir:

El CCVC es reuneix amb el Sr. Manel López, nou Degà de la Facultat de Veterinària de la UAB

Durant la reunió es van tractar les diferents accions en què està treballant el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya dins del conveni de col·laboració

El President del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), Ricard Parés, el Vicepresident Ramon Cedó, la Presidenta del Col·legi de Tarragona Verònica Araunabeña, la Presidenta del Col·legi de Lleida Carmen López, el tresorer Joan Prous, el secretari Miquel Molins i la responsable del Departament de Gestió Tècnica Anna Vilà, es van reunir el passat dimarts dia 7 de febrer amb el nou Degà de la Facultat de Veterinària (UAB), el Sr. Manel López.

En la reunió es varen tractar les diferents accions en què està treballant el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya dins del conveni de col·laboració amb la Facultat de Veterinària.

En primer lloc, es va exposar el Programa de col·laboració “Us donem la benvinguda a la professió” dins del marc de col·laboració del CCVC amb la Facultat de Veterinària que es varen iniciar en l’any acadèmic 2021-2022 per a l’alumnat de 1r grau i 5è grau de la carrera. Aquestes jornades volen fomentar i apropar als alumnes a la realitat, amb professionals veterinaris que representen diferents àmbits d’actuació del sector com: la salut pública, la seguretat alimentària, el benestar animal, la investigació i la recerca biomèdica, entre d’altres. També durant aquestes, se’ls informa sobre quins passos han de dur a terme per fer realitat el seu futur professional i se’ls dona a conèixer als alumnes el dossier de la informació dels avantatges de la col·legiació, una breu explicació de les funcions dels Col·legis i d’allò que es fa pels col·legiats, així com descriure que l’objectiu principal d’un col·legi professional és vetllar pels interessos entorn dels seus professionals i a la seva professió.

Aquest any i dins del marc del conveni del CCVC amb la Fundació Galatea, que es va firmar l’any passat, es volen incorporar ponències on es vetlli per la salut emocional de l’alumnat així com la de proporcionar-los eines per poder treballar aquesta gestió per millorar la salut i el benestar. El Degà ha posat èmfasi sobre la seva preocupació per la salut mental dels estudiants així com dels professionals i ha valorat molt positivament aquestes ponències on els alumnes un cop col·legiats, tenen un programa assistencial gratuït per utilitzar els recursos de la Fundació.

En segon lloc, s’ha exposat l’entrada del nou Degà com a membre de la Comissió One health amb la sortida de l’anterior degana, Maite Martin. L’entrada del Degà a la Comissió aportarà la seva experiència i el seu treball en aquest camp gràcies a la posició del seu càrrec  a la Western University of Health Sciences (Califòrnia) en la seva estància durant 3 anys.

També s’ha proposat que les pràctiques de camp de l’alumnat es pugui gestionar a través dels col·legis i d’aquesta manera, els nous veterinaris puguin assessorar-se de la col·legiació i l’orientació en el seu nou camí professional.