Loading...

Compartir:

El CCVC i el COVB donen 30 microxips per al seguiment de cries de tortuga

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) han donat 30 microxips a la Fundació CRAM, dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten, pel seguiment de 22 cries de tortuga.

Moltes d”aquestes cries han nascut en nius de platges del país i han estat criades en captivitat durant un any. Es fa d’aquesta manera per protegir-les de depredadors i augmentar les seves possibilitats de supervivència. Ara que ja han assolit un pes òptim es retornen al mar. L”acció s”inscriu en el projecte "Headstarting" de tortugues marines per a la preservació d”aquesta espècie.

Cada vegada que el CRAM rescata una tortuga, la sotmet a una revisió veterinària exhaustiva en el seu centre de recuperació. Els xips permetran conèixer l’historial veterinari de cada exemplar en cas que tornin a ingressar a un centre de recuperació de fauna salvatge. El procediment d’implantació del microxip és inofensiu.

Accions pel benestar animal

La contribució en el benestar animal és un dels valors de les nostres institucions, per això el Consell i els Col·legis col·laborem amb fundacions alineades amb aquest propòsit. El 2019 ja es va fer una donació al CRAM de 100 microxips per a tortugues rescatades i altres animals marins. Aquest any, hem respost de nou a la petició de la Fundació.

La importància d’identificar els animals

En el cas de la fauna salvatge, el benefici més evident de la identificació amb microxip és conèixer l’historial mèdic de l’animal (vacunes, operacions, lesions, etc.). Aquesta informació serà de gran utilitat en el cas que, pel motiu que sigui, la tortuga torni a ser atesa en un centre de recuperació.