Loading...

Compartir:

El CCVC informa els mitjans de comunicació sobre què fer amb l’animal de companyia durant les vacances

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha redactat i enviat als mitjans una nota de premsa amb les “10+3 coses que cal saber si heu de viatjar (o no) amb la mascota”, segons les normes de tinença responsable d’animals de companyia

La nota explica les dues opcions que tenen els propietaris d’animals: endur-se’ls de vacances o buscar-los una bona residència on en tinguin cura; i també ajuda a trobar l’opció més adient en cada cas

Barcelona, 14 juliol de 2016.- Ja han arribat l’estiu i la calor i, amb sort, les vacances. Qui més qui menys decideix marxar una o dues setmanes, desconnectar de la rutina, viatjar, conèixer noves parts del país o del món, i tot això, sense oblidar-nos del nostre animal de companyia.

Partint de la base que l’abandonament no és mai una opció i seguint els preceptes de la tinença responsable d’animals de companyia, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha redactat i enviat als mitjans de comunicació la nota “10+3 coses que cal saber si heu de viatjar (o no) amb la mascota”.

En aquesta nota s’hi donen consells pràctics sobre els diversos mitjans de transport i els sistemes de seguretat de què disposem, per a qui decideixi endur-se la mascota de vacances; sobre com evitar als animals els cops de calor, i sobre fins a quin punt resulta útil tenir registrada la mascota a l’Arxiu de Identificació d’Animals de Companyia (AIAC).

El CCVC aconsella també preparar una bona maleta per a l’animal, amb aliment, aigua, joguines i articles d’higiene; i recorda que per viatjar a l’estranger és indispensable que l’animal disposi del seu passaport i informar-se a través de les ambaixades i consulats pertinents sobre els protocols a seguir.

En qualsevol cas, el CCVC s’aconsella adreçar-se al veterinari o veterinària de confiança i posarse a les seves mans, sempre que hi hagi dubtes sobre què fer amb els animals de companyia, decidim o no marxar de vacances amb ells.