Loading...

Compartir:

EL CCVC LLIURA 12 LECTORS DE MICROXIPS ALS MOSSOS D’ESQUADRA

El 5 de juliol, a les dependències centrals de la policia de la Generalitat de Catalunya, el president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), Francesc Monné, i els presidents de Lleida i Girona, Carmen López i Bernat Serdà, van fer el lliurament oficial al cap de l’Àrea central de Medi Ambient del cos dels Mossos d’Esquadra de 12 lectors de microxips d’animals de companyia cedits per laboratoris FELIXCAN Animal ID.

Els aparells lectors de microxips, va explicar el cap de l’Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos i veterinari de formació, serviran per "poder aplicar amb garanties i en tot el territori de Catalunya, totes les actuacions policials relacionades amb el compliment de la llei de protecció d’animals”.

Aquests lectors han estat cedits per FELIXCAN i el Consell, ha expressat Francesc Monné, com un acte més de "la voluntat de col·laboració que distingeix a l’organització col·legial veterinària en pro del foment de la identificació i registre dels animals de companyia. De fet, l’AIAC (Arxiu d”Identificació d’animals de Companyia de Catalunya)  es va iniciar per iniciativa professional veterinària des de fa 24 anys, va comentar en el lliurament dels lectors.

Els representants dels Mossos d’Esquadra van fer, al seu torn, entrega d’un escut distintiu del Cos al Consell en agraïment per la cessió dels aparells. Els lectors també ajudaran al Cos de Mossos d’Esquadra en altres tasques policials com poden ser els seguiments d’animals en investigacions de medi natural, o bé com és el cas de la localització  d’animals protegits que estiguin identificats amb microxips.

D’altra banda, en l’acte de lliurament, també es van recordar actuacions en què el sistema d’identificació animal transcendeix el seu propi àmbit com el cas d’un ciutadà gironí, que el 2011 va perdre el coneixement sense portar cap document d”identitat a sobre, i que a la família es va poder localitzar gràcies al microxip del seu gos.

L’AIAC

Va ser creat el 1988 per l’organització col·legial veterinària, per iniciativa professional del sector, com un registre privat que pogués respondre a una necessitat social creixent: la identificació dels animals de companyia.

Els objectius són: facilitar la identificació d’una mascota i possibilitar la seva localització en cas de pèrdua o robatori, i mantenir un control de la traçabilitat sanitària de l’animal, fomentar la tinença responsable i tenir els recursos per donar avís ràpidament al propietari en cas de pèrdua o robatori.