Loading...

Compartir:

El CCVC organitza la conferència “Preservació del benestar emocional del professional en la relació amb el client”

Va tenir lloc el passat dimecres 19 d’abril en format híbrid

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) va organitzar la conferència “Preservació del benestar emocional del professional en la relació amb el client” gràcies al conveni signat amb la Fundació Galatea. Aquesta va anar a càrrec de Maria Teresa Mata, Psicòloga General Sanitària i Psicoterapeuta i es va fer en format híbrid, presencial en la sala d’actes del Col·legi oficial Veterinari de Barcelona (COVB) i de forma telemàtica a través del canal de YouTube del CCVC.

Es van inscriure un total de 72 persones a través d’un formulari i a més d’oferir-se als col·legiats i col·legiades també, es va obrir als estudiants de cinquè grau de veterinària de la UAB.

Els continguts que es varen tractar van ser: la relació amb un mateix (autoconeixement), la relació amb el client-propietari de la mascota i/o animal, el rol professional, la importància de la comunicació eficient i de la preocupació a l’ocupació: recursos emocionals disponibles.

La conferència es pot visualitzar aquí i la psicòloga va obrir a tots els assistents a fer aquesta enquesta, per la preparació de nous tallers o cursos segons la puntuació obtinguda.

Conveni del CCVC amb la Fundació Galatea

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va signar el passat 9 de maig de 2022 un conveni amb la Fundació Galatea per tal de vetllar per la salut emocional dels col·legiats i col·legiades de la professió veterinària.

Gràcies a aquest conveni, el CCVC disposa d’un enllaç que s’ocupa d’atendre les trucades dels col·legiats que volen informar-se o tenen interès a rebre suport i assistència. El seu objectiu és garantir una assistència sanitària de qualitat per promoure la recuperació de la salut dels bons professionals. Dins d’aquest conveni es va crear el programa ASSÍS.

El programa assistencial ASSÍS és totalment confidencial i gratuït i s’adreça a tots els professionals veterinaris col·legiats. La utilitat i finalitat d’aquest programa és oferir assistència a través de professionals especialitzats per tal de tenir cura de la salut mental i emocional.

Des del Consell entenent la complexitat de l’activitat que es du a terme des de la professió, fa necessari el desenvolupament de competències emocionals adreçades a la preservació del benestar integral del Veterinari.

Les necessitats detectades en la professió veterinària han posat de manifest la importància de prioritzar la cura del seu benestar emocional a partir de promocionar recursos relacionats amb la Intel·ligència emocional que ajudin a fer front a les dificultats presents i futures inherents a la seva tasca.

La Fundació Galatea va ser creada l’any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya amb el suport del Departament de Salut, dedicada a la millora de la salut i el benestar dels metges i professionals de la salut com infermeres, veterinaris, farmacèutics, psicòlegs, odontòlegs, treballadores socials i fisioterapeutes.

La Fundació Galatea du a terme diferents iniciatives per fer front als factors de risc que afecten la pràctica de les professions vinculades a l’àmbit de la salut, tant des del punt de vista assistencial, com preventiu.