El CCVC present animant i educant als infants al darrer saló Mascota’m a Lleida

TORNAR

Compartir:

El CCVC present animant i educant als infants al darrer saló Mascota’m a Lleida

Els gossos van tenir un protagonisme destacat a Mascota’m, saló que va tenir lloc el darrer cap de setmana del 4 d’abril, juntament amb la fira Petitàlia, als pavellons 4 i 3 de Fira de Lleida. La 5a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota) va obrir les portes els dies 5 i 6 d’abril i la seva inauguració va anar a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. 

 Els gossos es consoliden un any més com a grans protagonistes de Mascota’m:  demostracions de dog freesbee o gos atrapant un disc volador, tallers i demostracions sobre la pràctica de l’agility i d’agility adaptat (els guies seran persones amb discapacitat, que utilitzen aquesta activitat com a teràpia), demostració d’obediència i defensa esportiva adreçada a infants i adults i una exhibició d’agility d’alta competició.
 

De la seva banda, el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va organitzar un seguit d’activitats adreçades als adults i també als infants per tal que facin de veterinaris per un dia i adquireixin nocions bàsiques per tenir cura de les mascotes. Diversos professionals impartiran a l’Espai del Veterinari xerrades formatives sobre la tinença responsable d’animals de companyia, higiene, malalties, col·locació del xip identificatiu, educació i comportament de la mascota, entre altres.
 

Els tallers impartits per l’ens col·legial van tenir per títol “Cuida’m” (els nens i nenes van fer de veterinaris i van comprovar amb el lector la identificació d’una mascota), “Porta’m a casa” (els infants van simular que adopten o compren una mascota), ”Sóc un bon ciutadà” (tinença responsable de les mascotes: els nens i nenes van fer un iman amb l’eslògan de la campanya), “Estima’m” (els petits es caracteritzen com un gos o un gat i pinten un conte de la mascota Xipi) i “Coneix-me be” (joc d’identificació del comportament dels humans i dels gossos).
 

 L’assitència segons  Fira de Lleida va ser d’uns 20.000 visitants.

Font: www.firalleida.cat