Loading...

Compartir:

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya s’adhereix al Manifest per accelerar la distribució de vacunes de forma equitativa

– Els veterinaris s’adhereixen al manifest del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya
– L’OMS publica la Declaració Patrimonial de les Vacunes i el CCVC la signa

Barcelona, 4 de març de 2021.- L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat recentment la Declaració Patrimonial de les Vacunes (o Vaccine Equity Declaration en anglès), on fa una crida a governs, companyies farmacèutiques, agències reguladores i líders mundials per a què uneixin esforços per accelerar la distribució de vacunes de manera equitativa a tot el món.

Després d’un any de pandèmia, les vacunes es presenten com la intervenció sanitària més efectiva per arribar al control de la COVID-19. Tanmateix, la seva producció i distribució mundials es veuen limitades per, entre d’altres, les patents i la manca de transferència de coneixement, que en compliquen la seva multiplicació i, per tant, el seu repartiment equitatiu i regular.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) i els quatre col·legis oficials de veterinaris donen suport a aquesta declaració i se sumen al Manifest ‘Vacunes: un bé públic universal’, elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), amb el recolzament de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

El Manifest demana als governs i organitzacions internacionals que “s”estableixin i s”apliquin els mecanismes legals que, respectant el principi bàsic de la propietat intel·lectual, facin possible que millori substancialment la capacitat de producció i distribució de les vacunes per a la COVID-19, per tal de poder produir-ne el màxim nombre de dosis, al cost més baix possible i de fer-les servir el més ràpidament possible a tot el món”.

En aquesta pandèmia mundial, el CCVC considera necessari pujar el volum a les veus dels sanitaris. Els metges són els que viuen en primera pell les conseqüències més dures de la COVID- 19 i els veterinaris els donen tot el suport. Per això, com a Institució el CCVC ha firmat la Declaració Patrimonial de les Vacunes, publicada per l’OMS.

Llegeix el manifest del CCMC

Signa la declaració de l’OMS