Loading...

Compartir:

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya commemorarà la Setmana Mundial de la Conscienciació sobre l’ús dels antimicrobians amb cinc ponències

La setmana mundial és del 18 al 24 de novembre i totes les ponències seran en línia i obertes a tots els professionals

Del 18 al 24 de novembre es commemora la Setmana Mundial de la Conscienciació sobre l’ús dels antimicrobians i des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i amb la participació de la Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), es faran cinc ponències sobre la importància de la prevenció de la resistència als antimicrobians.

Aquestes seran obertes en línia a través de zoom, estaran dutes a terme per grans professionals dels diferents àmbits i per a tots els públics.

La resistència als antimicrobians també anomenada “pandèmia silenciosa” és un dels majors problemes del segle XXI en l’àmbit mundial segons l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OMSA) perquè es considera una de les 10 primeres amenaces per la salut publica en l’àmbit mundial. Fa uns cinc anys es va estimar que les resistencies als antimicrobians provoquen anualment 33.000 morts en Europa i 700.000 a tot el món i genera un cost sanitari addicional en Europa d’uns 1.500 milions d’euros. Les noves dates que s’han actualitzat , i s’ha estimat que el 2019 es van produir més de 1.2 milions de morts a tot el món. Si no es troben mesures urgents per evitar-ho, en el 2050 podria convertint-se en la primera causa de mort per davant del càncer. La resistència als antibiòtics és el problema més gran sanitari de la humanitat actualment. No disminueix, va en augment, és una pandèmia silent ii requereix solucions dins del concepte ” One Health” amb una cooperació multidisciplinària per lluita per aquesta “pandèmia” i altres reptes sanitaris que poden venir.
El divendres 18 de novembre i coincidint amb el Dia Europeu de l’ús prudent dels antibiòtics, la Doctora en Farmàcia i Veterinària Maria Àngels Calvo realitzarà la ponència “Evolució del consum d’antibiòtics en animals i persones del 2014 al 2021”.

El dimecres 23 de novembre hi haurà dues ponències, la primera i sota el títol “La Farmacovigilancia veterinaria – conceptos y obligaciones – casos prácticos. Notificavet” serà realitzada pel Jefe Adjunto del Departamento de Medicamentos Veterinarios de la Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios,  Sr. Ramiro Casimiro; i la segona ponència duta a terme per la veterinària Eva Soler del Servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que parlarà sobre “La lluita a la resistència dels antibiòtics en la salut animal”.

Ja per finalitzar, el dijous 24 de novembre hi haurà dues ponències més. La primera i sota del títol “Com podem treballar evitar/reduir les resistències i com triomfar quan aquestes se’ns presenten” serà portada a terme pel veterinari Salva Cervantes i la Doctora en veterinària Laila Darwich tancarà amb la ponència “Situació actual de les resistències antimicrobianes en clínica de Petits i exòtics en l’àmbit estatal”.

Aquí us deixem el programa per tal que pugueu assistir: Setmana Mundial de la Conscienciació sobre els antimicrobians Prevenir junts la resistència als antimicrobians