Compartir:
El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya es reuneix amb el Sr. Marc Vilahur, Director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural
Es va acordar fer diverses accions que pròximament s’informaran
El President del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), Ricard Parés, el Vicepresident Ramon Cedó, la Presidenta del Col·legi de Tarragona Verònica Araunabeña i la responsable del Departament de Gestió Tècnica Anna Vilà, es van reunir el passat dimarts dia 3 de gener, amb el Sr. Marc Vilahur, Director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural. La presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida no va poder assistir per motius d’agenda.
En la reunió es varen tractar les diferents accions en què està treballant el Consell de Col·legis Veterinaris.
En primer lloc, es va exposar que l’AIAC (Arxiu d’identificació d’animals de companyia) creada pel Consell, amb 35 anys en funcionament, és un servei que la professió veterinària presta als propietaris d’animals de companyia i a la societat en general, amb l’objectiu de fomentar la tinença responsable i que facilita la localització de gossos, gats, fures i altres animals domèstics extraviats o robats. Es va explicar que identifica l’animal es tradueix com el mateix DNI de l’animal. El fet que Catalunya tingui dos bases de dades AIAC i ANICOM fa difícil entendre a la societat el perquè d’aquesta situació.
En aquest sentit, el Director va coincidir amb el Consell sobre la necessitat d’arribar a un consens i de col·laborar conjuntament, i és per aquest motiu que durant el pròxim mes se li farà arribar un informe de l’AIAC.
L’AIAC vol fer un pas més, però dins del concepte “Una sola salut”, on la gestió sanitària dels animals de companyia és una prioritat que es vol implementar, ja que permetrà crear l’elaboració d’un mapa epidemiològic a Catalunya.
El Director els hi va informar que des de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural estan elaborant un protocol en el cas d’atropellament d’animals de companyia en el supòsit que l’animal es trobi mort. El protocol encara està en fase de desenvolupament, però a grans trets contempla que es procedeixi a poder identificar amb garanties l’animal, poder-ho notificar a les persones afectades i en cas que sigui possible permetre donar opcions a les families per a poder donar-los sepultura.
El Consell també va explicar les accions que es pot dur a terme amb la col·laboració en la gestió sanitària i de benestar en els nuclis zoològics, en format enquestes i protocols estàndards.
En finalitzar, el Director els hi va comentar els propers canvis dins del Departament amb noves incorporacions on quedaran identificades amb més detall les funcions de cadascú.