Loading...

Compartir:

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya recorda que un animal de companyia no és una joguina

Recomanem una tinença responsable quan s’adquireix un animal de companyia

No hi ha imatge més impactant i emotiva que les que darrerament veiem a través de les xarxes socials: un arbre de Nadal, una caixa, un nen o nena que obre el paquet i surt d’ell un animal de companyia. I és cert, un animal de companyia pot ser un meravellós regal, però sempre que sigui una decisió presa per tots els membres de la família i saben amb anterioritat que hem d’assegurar-nos de disposar de temps i tot el que comporta el fet de responsabilitzar-se d’ell.

És per això que des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, recorden a Ses Majestats els Reis d’Orient que tot i que rebin moltíssimes cartes i que, en molts d’elles hagin demanat un animal de companyia, tinguin molt en compte el compromís i la responsabilitat que comporta a tota la família.

L’abandonament d’animals està en augment i és per això, que abans d’adquirir un animal s’ha de fer una reflexió i aconsellar-te pels veterinaris per tot el que comporta com la raça més adequada per l’espai destinat, les cures que ha de tenir, el calendari vacunal, les visites periòdiques al veterinari, i sobretot que l’animal de companyia estigui identificat amb microxip registrat a l’AIAC (Arxiu d’identificació d’Animals de Companyia). L’AIAC ofereix un servei de 24 hores en el cas de la localització d’animals extraviats o perduts.

Adquirir un animal de companyia no és una joguina ni garantia de devolució i el CCVC enceta cap a una tinença responsable i de compromís per acompanyar-lo per dur una vida digna de viure com un membre més de la família que l’estima.