Loading...

Compartir:

El Consell i el DAR signen un conveni per promoure la identificació equina

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i el DAR signen un conveni per promoure la identificació equina

Cada èquid, a partir de ara, ha de tenir un passaport, amb informació genealògica, sanitària i de la cadena alimentària

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), Francesc Monné, van signar, a Barcelona, un conveni de col·laboració per a la gestió de la identificació dels èquids de criança i renda. A l’acte van estar presents la Directora General d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, qui va destacar la importància de que aquest fos el primer conveni signat entre el CCVC i la Generalitat.; també van estar presents els presidents dels quatre col·legis professionals de veterinaris de Catalunya, Maria Teresa Mora (Barcelona), Bernat Serdà (Girona), Miquel Molins (Lleida), Misericòrdia Escoda (Tarragona). L”acord permet promoure un sistema d’identificació equina més eficient on el DAR i el Consell treballaran conjuntament. Amb la informació obtinguda, es podrà disposar d’informació més exacte sobre la situació del sector d”èquids a Catalunya i estudiar possibles actuacions de millora.

El conveni es concreta fonamentalment en la distribució del material i les actuacions d’identificació dels èquids de criança i renda, ajustant-se al Reglament de la Comissió Europea 504/2008 i el Real Decret 1515/2009, pel que s’estableix un sistema d’identificació i registre dels animals de l’espècie equina, i a les normes i instruccions que estableixi el DAR. Es constituirà una Comissió de Seguiment del conveni, integrada per quatre membres, dos designats pel DAR i dos pel CCVC.

El DAR, organisme emissor del document d’identificació equina o passaport pels èquids de criança i renda identificats a les explotacions ramaderes del territori de Catalunya, serà l’encarregat d’assignar el número identificatiu corresponent o UELN (Únic Equine Life Number) a cada animal. El UELN és un número reconegut a escala mundial, segons acords internacionals, i amb aquesta identificació, es podrà conèixer tota la informació genealògica, sanitària i de la cadena alimentaria de l’animal.

Actualment, a Catalunya, el nombre d’èquids ronda els 25.000, i és la tercera Comunitat Autònoma en nombre d’exemplars.

 src=/CONSELL/userfiles/CONSELL/image/FIRMA2.jpg