Loading...

Compartir:

El Consell i la Generalitat signen un conveni de encàrrec de gestió en matèria d’identificació

L’acord té com a objectiu millorar i optimitzar la gestió en la identificació animal.
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí i la presidenta del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), Carmen López, van signar ahir un conveni per facilitar el tractament centralitzat de totes les identificacions d’animals de companyia que practiquen els veterinaris a Catalunya i el seu posterior lliurament al Registre general d’animals de companyia, en compliment de l’article 15.2 del Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals.
 
El CCVC també introduirà les dades sobre identificació d’animals de companyia previstes pel conveni i corresponents als animals de companyia identificats pels veterinaris des del dia 4 d’agost del 2006, data d’entrada en vigor de la Llei 12/2006, de 27 de juliol, de mesures en matèria de medi ambient i de modificació de les lleis 3/1988 i 22/2003, relatives a la protecció dels animals.
La signatura d’aquest conveni suposarà una gran millora del funcionament i eficàcia del Registre general d’animals de companyia del Departament d’Agricultura, donat que suposa l’establiment d’un sistema fiable i àgil de comunicació de dades.

El CCVC continuarà gestionant l’Arxiu d’identificació d’animals de companyia (AIAC) que va crear l’any 1987, on es recullen les dades de les identificacions que practiquen els veterinaris, amb la finalitat de recuperar els animals de companyia perduts, robats o extraviats, fomentar la seva tinença responsable i evitar el seu abandonament. L’AIAC disposa d’un servei d’atenció ciutadana permanent per donar avís ràpidament als propietaris de la localització de les seves mascotes identificades perdudes. També serveix per mantenir un control de la traçabilitat sanitària de l’animal. L’AIAC actualment compta amb 1 milió de mascotes identificades.

A l’acte de la firma del conveni també van assistir els presidents dels col·legis de veterinaris catalans i l’anterior president del CCVC, Francesc Monné.

Descarregar nota informativa. pdf