Loading...

Compartir:

El Consell participa en la primera edició de la Jornada Ocupacional de la Facultat de Veterinària (JOVs) de la UAB

L’objectiu és connectar l’alumnat amb les empreses del sector i donar-los a conèixer les sortides i els àmbits on treballar quan surtin al mercat laboral

Presentar el ventall de sortides laborals i de camps de treball dins de la Veterinària i la Ciència i la Tecnologia dels Aliments, i connectar l’alumnat amb les empreses del sector. Aquests són els objectius de la Jornada Ocupacional de la Facultat de Veterinària (JOVs), que ha impulsat la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que s’ha organitzat juntament amb Vetter Value, una consultoria especialitzada en el sector veterinari. El 18 d’abril se’n va celebrar la primera edició, que va incloure estands de més d’una vintena d’empreses i institucions vinculades amb la veterinària i l’alimentació, i diverses xerrades i taules rodones, i més de dos-cents assistents. El Consell va estar-hi present amb un estand i amb la xerrada amb què va donar-se el tret de la sortida, i que va ser a càrrec de Verónica Araunabeña, presidenta, i Xavier Cornet, representant del Consell a l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals.

Araunabeña va recordar que col·legiar-se és obligatori per exercir la professió i va presentar el CCVC i els serveis que ofereixen els col·legis professionals de veterinaris; també va animar els assistents a apropar-s’hi i implicar-se en les comissions de treball per comunicar les seves inquietuds i necessitats. Tot seguit, Xavier Cornet va fer un resum de l’informe «Els i les professionals i la seva contribució a l’economia catalana», que radiografia l’estat del treball professional a Catalunya i que posa de manifest, entre d’altres, que els joves d’entre 18 i 35 anys estan molt insatisfets amb el salari, i donen una nota inferior a 5 quan els demanen de valorar la qualitat de vida actual i la satisfacció amb la quantitat d’hores que treballen. Pel que fa al sector veterinari, específicament, Cornet va exposar que els tres principals àmbits de treball són la clínica de petits animals (13%); animals exòtics o salvatges (11%) i clínica de grans animals (11%). Pel que fa a la valoració dels estudiants de Veterinària sobre la professió, aquesta comença amb una nota de 5,58 el 1r i el 2n curs, i va en declivi fins a arribar a una nota de 4,41 el 5è curs.

Com a conclusions, el representant del Consell a la Intercol·legial, va llistar un seguit de reptes vers els professionals joves als quals cal fer front des dels Col·legis: buscar noves vies de comunicació amb aquest col·lectiu, transmetre a la societat què són i per què serveixen els col·legis professionals, treballar per incrementar la cohesió del col·lectiu i el sentiment de pertinença, fomentar la implicació dels joves dins de les institucions, i lluitar per millorar les condicions laborals i el prestigi social de la professió.