Loading...

Compartir:

El IV TASTAPORK Lleida corona a Qualiporc de Vic com la millor carn de 2013

Qualiporc de Vic va ser escollida ahir al vespre com la millor carn de 2013 durant la quarta edició del TASTAPORK que es va celebrar al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida amb la presència rècord de més de 300 persones, fet que dona cada cop més rellevància el guardó.
 
L’activitat, plenament consolidada i que cada any va a més, està organitzada de forma conjunta pel Col•legi de Veterinaris de Lleida i el Grup de Sanejament Porcí (GSP).
 
Enguany el popular tast va premiar carn en dues modalitats. La presentada per l’empresa Qualiporc de Vic va ser la més valorada de la categoria de cap de llom –on va revalidar el títol de 2012– i també en la categoria de cansalada, la gran novetat respecte a les tres primeres edicions. Van obtenir un accèssit en les dues categories les empreses ADN Nediver i Ge Pork.
 
Representants del món de la producció agroalimentària, de la veterinària, així com de les institucions, empreses privades, distribuïdors i també públic en general van gaudir de les excel•lències de la carn de porc cuita a la brasa al moment i servides en petites racions.
 
De la carn es van valorar aspectes com la textura en boca, el sabor i l’aroma. La cata es realitza a ‘cegues’ ja que tots els participants van votar les carns etiquetades amb un número per tal d’evitar que es conegués de qui era cadascuna.
 
Els encarregats de donar la benvinguda van ser Albert Finestra i Josep Torra, de la junta del COVLL, i Vicens Enric Tarancón, en representació del GSP en una presentació que va comptar amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; del representant de la Diputació, Antoni Villas; del Director General d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins; i dels regidors de la Paeria, Rafel Peris i Txema Alonso. També hi an assistir els representants dels diferents patrocinadors, entre ells IberCaja i Boehringer Ingelheim.
 
El IV TASTAPORK va tenir un aperitiu de luxe amb la conferència que va impartir l’alpinista basc Alex Txikon sota el títol “El fracàs és no intentar-ho”. Txikon, camí de convertir-se en l’alpinista més jove en coronar els 14 vuit mil del planeta, va tenir un emotiu record per Juanjo Garra.

Cal recordar que va ser un dels que va col•laborar d’una forma més activa en l’intent de rescat de l’alpinista lleidatà, mort tràgicament aquest any a l’Himalaya. A l’acte hi va ser presents la família del Juanjo, l’Assumpta i l’Aina, i representants del Centre Excursionista de Lleida amb Feliu Izard al capdavant.

+Info – Carles Tahull – Comunicació i Premsa COVLL – 615 98 40 09