Loading...

Compartir:

El president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya es reuneix amb el conseller de Salut Dr. Josep Maria Argimon

La reunió va servir per agrair al Conseller la seva disponibilitat i predisposició en la participació de l’acte inaugural de la Jornada One Health

El President del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, Ricard Parés, el vicepresident Ramon Cedó, la Presidenta del Col·legi de Veterinaris de Tarragona Verónica Araunabeña i la responsable del Departament de gestió tècnica Anna Vilà, es van reunir aquest dilluns dia 21 de febrer amb el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Dr. Josep Maria Argimon.

En aquesta reunió es va agrair al Conseller la seva disponibilitat i predisposició a la participació de l’acte inaugural de la Jornada One Health que el Consell està organitzant pel pròxim dia 30 de març. També es va informar al Conseller que el concepte One Health és essencial pel Consell i que per aquest motiu s’ha constituït la Comissió Científica One Health que aglutina professionals veterinaris, mèdics i biòlegs.

La reunió va servir per comentar diversos temes com poden ser la necessitat en aquests moments de fer mes visible a la societat el nostre colectiu per la gran labor que està duent a terme en matèria de sanitat, benestar animal i salut pública, la necessitat de tenir la obligatorietat de la vacunació de ràbia i tambe la situació de les places de Veterinaris de la Funció Pública.

Així mateix, es va parlar de la necessitat de treballar amb una visió holística que aglutini la salut humana, animal i mediambiental, ja que les zoonosis són un repte de salut pública i la seva gestió i control impliquen la col·laboració interdisciplinària de coneixements i experteses procedents de camps diversos.