Loading...

Compartir:

El primer any de la signatura electrònica ha estat un èxit

El dia 10 de juny ha fet un any que va entrar en funcionament la signatura electrònica, l’actualització de l’aplicació de l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) que permet signar els tràmits de forma electrònica.

És a dir, el propietari i el veterinari poden signar els tràmits que es realitzen des de l’AIAC des d’un dispositiu de pantalla tàctil. Sense haver d’imprimir per signar. És una mesura respectuosa amb el medi ambient que ha tingut una gran acollida.

Ara que fa un any que es troba en vigor i disponible per a tots els usuaris de l’AIAC, hem analitzat les dades del període comprès entre el passat 10 de juny del 2020 (quan es va inaugurar) fins el 31 de maig del 2021, és a dir, quasi 12 mesos.

Les dades indiquen que els veterinaris i veterinàries prefereixen signar de forma electrònica i no haver d’imprimir per fer-ho. De l’anàlisi d’aquestes dades també es desprèn que aquesta millora s’ha integrat exitosament en la feina del veterinari, ja que la majoria de tràmits s’han firmat correctament i es troben emmagatzemats al núvol.

Recordem que es poden signar electrònicament els quatre principals tràmits que es gestionen des de l’AIAC: la inscripció del xip, els canvis de propietari, el registre de passaports i les baixes.

La signatura electrònica en xifres

En aquest període, el 83,25% dels tràmits electrònics s’han realitzat amb signatura digital.
 
Dels documents que s’han fet amb signatura electrònica, el 98,47% estan degudament signats per totes les parts i els documents s’han emmagatzemat al núvol i, per tant, estan disponibles en tot moment.


És un tràmit molt senzill i pràctic, que es tradueix en un estalvi de temps pel professional. Altres avantatges que suposa són:

• Gràcies a l’entorn digital habilitat per l’AIAC, el document es guarda directament al núvol. Així, el veterinari no ha de fer arribar cap còpia del tràmit a l’arxiu.
• Els documents, com que estan al núvol, seran sempre recuperables
• Estalviarem costos d’impressió i d’enviament per correu postal
• Reduirem espai físic ocupat per arxivadors
• Serem més respectuosos amb el medi ambient

Desitgem que et sigui útil i que t’animes a provar-la, si és que encara no ho has fet.

Atentament