Loading...

Compartir:

Els principals reptes de la professió veterinària per al 2018

Aquests reptes estaran presents i es debatran al 34è Congrés Mundial de Veterinària – WVAC 2018 que tindrà lloc a Barcelona del 5 – 8 maig de 2018. Una oportunitat única per als veterinaris de totes les branques per explorar els desafiaments a què s”enfronta la professió i el benestar dels animals.

El Consell de Col•legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha elaborat una sèrie de reptes per al 2018, els quals formen part d’una problemàtica global que afronten tots els professionals de la salut. En l’àmbit veterinari, incideixen directament en qualsevol de les branques professionals on actua la veterinària, des de les clíniques d”animals de companyia i l’atenció als animals de granja, fins als serveis de control de la seguretat i la indústria alimentària, d’importació i exportació d’animals i aliments càrnics o a la mateixa indústria farmacèutica. Els reptes veterinaris que incidiran en la professió durant el 2018:

  • Promoure un ús racional dels antibiòtics per al control de malalties. Els veterinaris afronten el nou any amb la necessitat de l’adopció de mesures de control més estrictes davant de les resistències antimicrobianes ja detectades i de les noves que es detectaran.
  • Vigilar l’increment de les malalties infeccioses. L’increment de la incidència de malalties parasitàries, infeccioses i de zoonosis transmissibles està relacionat amb el fenomen del canvi climàtic, però, també, a l’increment de la mobilitat global d’animals i persones.
  • Motivar una major col•laboració entre professionals de la salut. S’imposa la necessitat d’una col•laboració més estreta amb tots els col•lectius professionals de la salut, per generar sinergies i treballar d”una manera més eficaç en la prevenció i el control de malalties, i per a una promoció d”una millor salut global.
  • Potenciar el suport a les facultats de veterinària. Oferir una visió més àmplia de les oportunitats professionals per als estudiants de veterinària i millorar el suport per als veterinaris després de superar la llicenciatura per garantir l’exercici professional en tots els àmbits i amb les millors condicions possibles.
  • Ampliar el suport als professionals de veterinària. Fer un seguiment professional del sector veterinari per avaluar les dificultats de l’exercici de la professió, establir un seguiment de les condicions de treball i crear una “finestreta única” per assessorar i promoure oportunitats professionals.
  • Revisar el marc regulador de les empreses veterinàries. Per garantir la coexistència de diferents models comercials, però, també, per garantir la professionalitat en aquests entorns comercials i, alhora, explorar les implicacions per a la regulació de noves tecnologies, com ara la telemedicina.
  • Millorar la percepció de la societat i la incidència pública. Especialment per promoure el valor de l”atenció veterinària i la comprensió dels usuaris sobre els costos i les tarifes veterinaris. També, amb l’objectiu de desenvolupar una agenda local i global d’actuacions liderades pels veterinaris en temes o àmbits la salut pública, l’educació i la regulació.

Aquests reptes del CCVC estaran presents i es debatran al 34è Congrés Mundial de Veterinària – WVAC 2018, que reunirà la professió veterinària mundial a Barcelona del 5 al 8 de maig.

La conferència comptarà amb la participació de ponents veterinaris d’arreu del món per discutir sobre els temes que preocupen a la professió i explorar nous horitzons en el tractament i la prevenció de malalties, així com les condicions de salut dels animals. La salut pública veterinària; la vessant acadèmica i la recerca; i la medicina clínica en totes les espècies domèstiques, són els tres principals temes que definiran el programa del congrés mundial que tindrà lloc a Barcelona.

El WVAC 2018 ofereix una oportunitat única als veterinaris de totes les branques de la professió a nivell mundial per reunir-se i explorar els desafiaments a què s”enfronta la salut i el benestar dels animals, trobar solucions en la mesura que sigui possible i demostrar el valor de la professió, com a servei de salut pública, en un món complex i canviant, amb reptes sanitaris de tota mena.