Loading...

Compartir:

Es presenta la primera Jornada One Health organitzada pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya

Tindrà lloc el pròxim 30 de març a l’Hotel EXE Campus de Bellaterra i comptarà amb la intervenció del Conseller de Salut, Dr. Josep Maria Argimon

El pròxim dia 30 de març tindrà lloc la primera Jornada One Health organitzada pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Facultat de Veterinària (UAB).

Programa Jornada One health DEFINITIU

Aquesta primera jornada comptarà amb la intervenció del Conseller de Salut, Dr. Josep Maria Argimon, Ricard Parés, president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, el Dr. Jaume Padrós, president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Dr. Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Dr. Joaquím Segalés, la Dra. Laila Darwich, directora del Màster de Zoonosi – One Health de la facultat de veterinària de la UAB i la Dra. Maite Martin, degana de la Facultat de Veterinària de la UAB.

Aquesta primera jornada presentarà la comissió científica One Health que está formada pel Dr. Buenaventura Clotet, Dra. Laia Darwich, Dr. Lorenzo Fraile, Dra. Maite Martin, Dra. Maria Àngels Calvo, Dra. Natàlia Majó, Tomàs Montalvo i Dr. Tomàs Pumarola; i els quals faran un col·loqui debat sobre les zoonosi emergents que són un risc per la salut pública.

La jornada One Health engloba per primer cop el concepte One Health que agrupa l’equilibri en la salut de persones, animals i ecosistemes, i aquest és inclusiu i transversal amb l’alimentació, les zoonosis, la salut humana, sanitat animal, la medicina, farmàcia, seguretat, biologia i emergència climàtica, entre d’altres.

Ricard Parés, president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya ha explicat que la jornada “serà el fruit final de molts anys de treball i de sumar sinergies amb tots els actors implicats i ha volgut agrair a les persones que participaran en la primera jornada One Health, així com l’assistència del Conseller de Salut, Dr. Josep Maria Argimon”.

La Dra. Maria Àngels Calvo, membre de la Comissió Científica One Health, ha indicat que els objectius d’aquesta comissió han de servir “per divulgar el concepte d’una sola salut, posar-se a disposició de les administracions, ajudar a col·laborar i ser una eina útil de forma proactiva”.

Per finalitzar, el Dr. Joaquim Segalés, investigador del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’IRTA, ha destacat la necessitat de prevenir i anticipar-se a les malalties i la formació passant per la inversió que han de fer les institucions. Segalés ha apuntat que “cal treballar, esforçar-se, i cal que hi hagi un compromís polític-social veritable i amb transparència”.

Programa Jornada One health DEFINITIU

Per inscriure-us a la jornada, heu d’omplir el fomulari de Google Forms