Loading...

Compartir:

Finalitzat l’estudi “Mascotes i SARS-CoV-2” realitzat per l’IRTA-CReSA juntament amb la col·laboració del CCVC

Es presentarà en primícia a tots els col·legiats i col·legiades durant el primer trimestre de l”any 2022

L”any 2020 durant l”inici de la pandèmia de la Covid-19, IRTA-CReSA (l”Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)) i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) va iniciar un estudi per detectar casos d”infecció amb SARS-CoV-2 en gossos, gats i fures a Catalunya amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC) i els quatre Col·legis Veterinaris de Catalunya. Des del CCVC es va fer difusió de l”estudi per la participació de les clíniques veterinàries per l”enviament de mostres en les espècies gos, gat i fura.

Es tractava d”una iniciativa pionera, ja que era la primera vegada que Col·legis i CCVC participaven en un estudi d”aquestes característiques.

Amb aquest estudi es volia saber més sobre la SARS-CoV-2, quin era el grau de transmissió entre espècies o la resposta immunitària que provocava en gossos, gats i fures, tot des de la perspectiva de ONE HEALTH (UNA SALUT).

Aquest any 2021 es van sol·licitar més mostres en la presentació del Webinar “Mascotes i SARS-CoV-2″ realitzada pel Joaquim Segalés, veterinari i investigador en l”IRTA-CReSA, on va exposar la ponència SARS-CoV-2 epidemiologia i mascotes i la Júlia Vergara, viròloga i investigadora en l”IRTA-CReSA, la qual va fer la ponència sobre la susceptibilitat de diferents espècies animals a la SARS-CoV2.

Gràcies a la col·laboració de les Clíniques veterinàries que han participat en l”enviament de mostres durant aquests 2 anys, l”estudi ha finalitzat i durant el primer trimestre de l”any del 2022 serà presentat a través del CCVC i en primícia a tots els col·legiats i col·legiades.