Loading...

Compartir:

Interns de Quatre Camins col·laboren amb el CCVC en la redacció del conte “El Xipi va a l’escola”

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) publica “El Xipi va a l’escola”, un conte il·lustrat protagonitzat per un gos i la seva família i escrit amb la col·laboració d’interns del Centre Penitenciari Quatre Camins. Es repartirà gratuïtament, coincidint amb la festa de Sant Jordi, a les clíniques veterinàries per fomentar entre els nens la tinença responsable d’animals.

Barcelona, abril de 2016.- El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) publica “El Xipi va a l’escola”, un conte il·lustrat protagonitzat per un gos d’Atura i la seva família, que es repartirà gratuïtament a les clíniques veterinàries per fomentar la tinença responsable d’animals entre els més petits. Es tracta d’un llibre infantil de 10 pàgines escrit per l’Elisenda Pujol i la veterinària Alexia Falcó i dibuixat per la il·lustradora Maria Simó, que han comptat amb la col·laboració d’un grup d’interns del Centre Penitenciari Quatre Camins.

“El Xipi va a l’escola” és una història didàctica que il·lustra coses com ara que els gossos no són “ni un regal ni una joguina, sinó un amic per molts anys”; que destaca “la importància d’identificar les mascotes amb el microxip” (a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia); emfatitza que “anar a la clínica veterinària no és mai un mal de cap” sinó que ajuda a què les mascotes estiguin sanes; i recordar que “al refugi d’animals del poble hi ha molts gossos i gats esperant una família que els aculli”. També s’hi insisteix que cal recollir els excrements del carrer i que caminar, tot passejant el gos, és fer salut i, per tant, molt recomanable.

Un taller d’escriptura a Quatre Camins

Les redactores Elisenda Pujol i Alexia Falcó han comptat amb l’ajuda de tres interns del Centre Penitenciari Quatre Camins, que formaven un taller d’escriptura, tutelats per una educadora social. Segons Falcó, l’experiència ha estat “fantàstica perquè estaven molt motivats i ens van ajudar moltíssim a donar forma a allò que volíem transmetre des del Consell”.

35.000 exemplars de la vuitena aventura del Xipi

El gos Xipi és un cadell de gos d’Atura, mascota del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, que ja ha protagonitzat altres aventures per ensenyar als nens catalans com tenir cura i tractar de manera responsable les mascotes. “El Xipi va a l’escola” és la seva vuitena aventura. El CCVC n’ha editat 35.000 exemplars, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), el Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona. Es repartiran gratuïtament a les clíniques veterinàries fins a acabar les existències.

Guia ràpida de la tinença responsable

La publicació d’aquesta nova història del Xipi segueix en la línia de difusió dels bons usos que duu a terme el CCVC, que el 2013 ja va editar la “Guia ràpida de la tinença responsable”. El compromís amb la identificació animal i la tinença responsable dels animals de companyia és una constant: la guia i les històries del Xipi serveixen per ajudar a reforçar els missatges que comuniquen els veterinaris dia a dia als propietaris de les mascotes, com ara els avantatges de l’esterilització o l’obligatorietat de la identificació animal.