Loading...

Compartir:

Júlia Vergara-Alert, Premi Nacional de Recerca al Talent Jove 2023

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) felicita a la investigadora per aquest guardó

La veterinària investigadora principal del Centre de Recerca en Sanitat Animal de l’IRTA (IRTA-CReSA) i cap de la línia de Coronavirus, Júlia Vergara-Alert ha rebut el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove en la 33ª edició dels Premis Nacional de Recerca (PNR2022) en un acte que es va celebrar aquest dimarts 20 de juny al Teatre Nacional de Catalunya.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Fundació Catalana per l’Investigació i la Innovació (FCRI), convoca aquest premi que té com a finalitat estimular i reconèixer l’esforç dels joves investigadors i de les joves investigadores del sistema català de recerca i innovació —incloses les empreses i fundacions— tant si desenvolupen la seva activitat a Catalunya com fora d’ella, que hagin contribuït durant la seva trajectòria professional a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, ciències experimentals i tecnologia.

Júlia Vergara-Alert (Olesa de Montserrat, 1984) és experta en coronavirus animals i zoonòtics com el virus de la diarrea epidèmica porcina i el coronavirus de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS-CoV). Aquesta experiència l’ha aplicada posteriorment a la investigació del SARS-CoV-2, àmbit líder en la implementació de models animals per al seu estudi, el desenvolupament de vacunes i la recerca d’inhibidors contra el virus.

Júlia Vergara-Alert ha col·laborat amb el CCVC en diverses formacions i estudis i per aquest motiu que volem felicitar-la per aquest guardó.