Loading...

Compartir:

La Fundació Galatea organitza el “Taller per la Gestió emocional: Cura del benestar emocional del Veterinari” dins del conveni de col·laboració amb el CCVC

Es tracta de 3 sessions telemàtiques síncrones de 2 hores de durada cadascuna

La Fundació Galatea organitza el “Taller per la Gestió emocional: Cura del benestar emocional del Veterinari” dins del conveni de col·laboració amb el CCVC.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va signar el passat 9 de maig 2022 un conveni amb la Fundació Galatea per tal de vetllar per la salut emocional dels col·legiats i col·legiades de la professió veterinària.

Gràcies a aquest conveni, el CCVC disposa d’un enllaç que s’ocupa d’atendre les trucades dels col·legiats que volen informar-se o tenen interès a rebre suport i assistència. El seu objectiu és garantir una assistència sanitària de qualitat per promoure la recuperació de la salut dels bons professionals. Dins d’aquest conveni es va crear el programa ASSÍS.

El programa assistencial ASSÍS és totalment confidencial i gratuït i s’adreça a tots els professionals veterinaris col·legiats. La utilitat i finalitat d’aquest programa és oferir assistència a través de professionals especialitzats per tal de tenir cura de la salut mental i emocional.

Des del Consell entenent la complexitat de l’activitat que es du a terme des de la professió, fa necessari el desenvolupament de competències emocionals adreçades a la preservació del benestar integral del Veterinari.

Les necessitats detectades en la professió veterinària han posat de manifest la importància de prioritzar la cura del seu benestar emocional a partir de promocionar recursos relacionats amb la Intel·ligència emocional que ajudin a fer front a les dificultats presents i futures inherents a la seva tasca.

Els objectius específics d’aquest taller que són 3 sessions telemàtiques síncrones de 2 hores de durada cadascuna són:

  • Identificar i comprendre les variables individuals, relacionals i contextuals que tenen impacte sobre el benestar emocional.
  • Compartir inquietuds i vivències relacionades amb les situacions viscudes
  • Reconèixer les habilitats necessàries per poder regular-se emocionalment i reflexionar sobre aquestes.
  • Obtenir eines i activar recursos propis per tal de desenvolupar la tasca d’una manera saludable.

La Fundació Galatea va ser creada l’any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya amb el suport del Departament de Salut, dedicada a la millora de la salut i el benestar dels metges i professionals de la salut com infermeres, veterinaris, farmacèutics, psicòlegs, odontòlegs, treballadores socials i fisioterapeutes.

La Fundació Galatea du a terme diferents iniciatives per fer front als factors de risc que afecten la pràctica de les professions vinculades a l’àmbit de la salut, tant des del punt de vista assistencial, com preventiu.

Aquí podeu veure l’entrevista que s’ha fet a la psicòloga i psicoterapeuta Maria Teresa Mata, encarregada del taller: https://youtu.be/QFbWhry1bT4