Loading...

Compartir:

La importància de vacunar les mascotes amb motiu del Dia Mundial de la Ràbia

 

El 28 de setembre, Dia Mundial de la Ràbia, els col·legis veterinaris de Catalunya fan un missatge d’alerta per la salut pública i el benestar dels animals de companyia.


Els nous hàbits de la població per vacances i l’increment dels viatges amb mascotes a països on la ràbia és endèmica, augmenta el risc de propagació.


26 de setembre de 2017. El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, que aplega els col·legis de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, celebra el Dia Mundial de la Ràbia amb un missatge d’alerta a la salut pública i de defensa pel benestar dels animals. El Dia Mundial de la Ràbia se celebra el 28 de setembre cada any, data que coincideix amb l’aniversari de la mort de Louis Pasteur, el químic i microbiòleg francès que va crear la primera vacuna antiràbica.

L’objectiu d’aquesta commemoració és augmentar la conscienciació ciutadana i dels governs sobre la prevenció d’aquesta malaltia, a més de destacar els avenços fets per a la seva eradicació. A Catalunya, tot i que no hi ha l’obligació de vacunar contra la ràbia els animals de companyia, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya vol fer un toc d’atenció davant els canvis d’hàbits de la població per tal de prevenir casos de ràbia.

 


La vacuna contra la ràbia i el canvi d’hàbits


Els nous hàbits de la població en les vacances, amb l’increment de viatges amb mascotes a països on la ràbia és endèmica, com ara el continent africà o a Europa de l’est, fa augmentar el risc de propagació d’aquesta malaltia a zones on no hi ha constància de casos des de fa dècades.


La vacunació dels animals susceptibles de patir la malaltia, com poden ser els gossos, els gats i les fures que conviuen amb humans, es presenta com la mesura més eficaç per a la prevenció, el control i l’eradicació de la ràbia entre les persones. L’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) assenyala que en poblacions en què el 70-80% de les mascotes han estat vacunades, la presència d’un animal infectat no representa cap risc per a la propagació del virus.