Loading...

Compartir:

L’AIAC registra un nou rècord d’inscripcions d’animals de companyia

Durant el 2022 s’han inscrit 113.383 mascotes

L’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia), el qual és gestionat pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), ha batut un nou rècord d’inscripcions d’animals de companyia durant l’any 2022 amb un total de 113.383.

Cal recordar que la Llei de Protecció dels Animals de Companyia estableix l’obligatorietat de la identificació dels animals de companyia, concretament de gossos, gats i fures. Identificar l’animal és un acte de responsabilitat per part del propietari cap a l’animal i la societat. Malgrat els dos anys que portem de pandèmia, s’està demostrant els beneficis emocionals que aporten els animals de companyia i com la ciutadania cada vegada n’és més conscient així com de la necessitat que els animals de companyia estiguin  amb bona salut.

Si s’analitza per espècies han estat les següents dades:

76.163 GOS
36.513 GAT
273 FURA
204 MAMIFER EXOTIC
154 AU
63 REPTIL
3 CAVALL
2 ALTRES (PEIXOS I INVERTEBRATS)

 

Les noves altes durant el 2022 per províncies han estat les següents: Barcelona 77.173, Tarragona 13.465, Girona 13.163 i Lleida 6.962.

Un dels serveis principals de l’AIAC és que contribueix a recuperar els animals perduts o extraviats. En concret, el 85,35% dels animals que es localitzen perduts al carrer i que estan inscrits a l’AIAC són retornats al seu propietari. “El bon funcionament de l’AIAC és possible, gràcies als veterinaris col·legiats que proporcionen informació del servei de l’AIAC”, destaca el president del CCVC, Ricard Parés. I explica: “Són els veterinaris els que posen el microxip i l’inscriuen a l’AIAC. Ens sentim molt agraïts i orgullosos per la gran feina d’un col·lectiu que no s’ha aturat malgrat la pandèmia”.

L’AIAC és la base de dades més extensa de Catalunya, compta amb  1.500.000 d’animals inscrits. Disposa d’un servei d’atenció continuada els 365 dies a l’any i està dotada dels recursos tècnics necessaris i del personal adequat per mantenir-la actualitzada i operativa en tot moment.