Loading...

Compartir:

L’AIAC registra un nou rècord d’inscripcions d’animals de companyia

Durant el 2021 s’han inscrit 123.591 mascotes, un 17,51% més que l’any anterior

L’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia), el qual és gestionat pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), ha batut un nou rècord d’inscripcions d’animals de companyia durant l’any 2021 amb un total de 123.591, un 17,51% més que l’any anterior.

De fet, la Llei de Protecció dels Animals de Companyia estableix l’obligatorietat de la identificació dels animals de companyia, concretament de gossos, gats i fures. Identificar l’animal és un acte de responsabilitat per part del propietari cap a l’animal i la societat. Malgrat els quasi dos anys que portem de pandèmia, s’està demostrant els beneficis emocionals que aporten els animals de companyia i com la ciutadania cada vegada n’és més conscient així com de la necessitat que els animals de companyia estiguin  amb bona salut.

Un dels serveis principals de l’AIAC és que contribueix a recuperar els animals perduts o extraviats. En concret, el 85,35% dels animals que es localitzen perduts al carrer i que estan inscrits a l’AIAC són retornats al seu propietari. “El bon funcionament de l’AIAC és possible, gràcies als veterinaris col·legiats que proporcionen informació del servei de l’AIAC “, destaca el president del CCVC, Ricard Parés. I explica: “Són els veterinaris els que posen el microxip i l’inscriuen a l’AIAC. Ens sentim molt agraïts i orgullosos per la gran feina d’un col·lectiu que no s’ha aturat malgrat la pandèmia”.

L’AIAC és la base de dades més extensa de Catalunya, compta amb  1.500.000 d’animals inscrits. Disposa d’un servei d’atenció continuada els 365 dies a l’any i està dotada dels recursos tècnics necessaris i del personal adequat per mantenir-la actualitzada i operativa en tot moment.