Loading...

Compartir:

L’alta a l’AIAC inclou una placa amb codi QR per a la identificació de la mascota i el propietari

L’alta a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) incorpora, des de fa uns mesos, l’opció d’aconseguir una nova placa amb codi QR per al collar de la mascota.

 

La placa es penja al collar de l’animal de companyia per facilitar-ne la identificació, amb el nom i les dades de contacte del propietari, telèfon mòbil inclòs. Aquesta placa està pensada per agilitzar-ne la identificació de la mascota en cas de pèrdua, així com el contacte de la persona propietària. 

En les noves altes a l’AIAC, la placa amb codi QR es lliura a casa del responsable de l’animal, amb la carta de les dades identificadores que consten a l’arxiu. Quan es fa un canvi de titular a l’AIAC, els nous propietaris també reben la nova placa amb QR. Per activar el codi QR de la placa d’identificació de la mascota cal acudir a una clínica o centre veterinari.
 

Els propietaris registrats que desitgin obtenir la placa amb QR han de sol·licitar un duplicat de la targeta d’identificació de l’AIAC a través de la web del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (www.veterinaris.cat), mitjançant un tràmit que té un cost de tres euros. Els documents es poden tramitar per correu electrònic, correu postal o personalment al centre veterinari o el col·legi veterinari de la demarcació.

Més serveis per als propietaris,

més seguretat per a les mascotes

La placa amb codi QR és una novetat del servei de l’AIAC, posada en funcionament fa pocs mesos, que respon a la voluntat del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya de millorar l’atenció i ampliar els serveis veterinaris per als propietaris d’animals de companyia.


A més dels serveis vinculats a l’AIAC, com ara la ràpida recuperació d’animals perduts o la gestió de passaports d’animals en cas de viatges i desplaçaments, la innovació introduïda a la placa amb QR permet acomplir amb la Llei de protecció dels animals, la qual estableix l’obligatorietat que gossos, gats i fures portin un element identificador al collar amb les dades següents: nom de l’animal, nom i número de telèfon mòbil del propietari.