Loading...

Compartir:

Més de 1700 alumnes de tot Catalunya participen en la formació de tinença responsable d’animals de companyia

La formació impulsada des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya dona continuïtat al programa “Estimar-lo és cuidar-lo”

Durant l’any 2021, més de 1700 alumnes de Catalunya van participar en la formació que s’està duent a terme a les escoles sobre la tinença responsable d’animals de companyia i que impulsa el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

Aquesta campanya dóna continuïtat al programa “Estimar-lo és cuidar-lo” en la que es pretén educar als infants sobre les normes i donarlos-hi consells per tal de tractar correctament els animals de companyia, posant l’accent sobre el paper vital dels veterinaris, l’ús obligatori del microxip, les vacunes o què cal fer en cas de trobar-se un animal al carrer.

Les escoles de Lleida que han participat, són: Escola el Segrià, Escola FEDAC, Escola Riu Segre, INS Josep Lledonosa, CEE Esperança, Escola Pinyana, Escola Creu del Batlle, Escola Pardinyes, Escola Alba, Col·legi Lestonac, Escola Joan XXIII, AIS Esperança i l’Escola Parc de l’Aigua. Pel que fa als centres de Reus que han participat, han estat els següents: Escola Pompeu Fabra, Escola Maria Fortuny, Escola Mowgli, Escola Misericòrdia, Escola La Vitxeta, Escola Rubio i Ors i Col·legi Aura.

Els objectius d’aquestes formacions són: Saber que han de cuidar el seu animal de companyia i que aixo comporta la identificacio obligatoria amb microxip de gossos, gats i fures, conèixer la possibilitat d’adopció, saber que un animal no és una joguina que es pot guardar o abandonar, identificar els deures cívics del propietari d’una animal de companyia (censar, passejar amb corretja, recollir les deposicions, etc.) i conèixer el comportament dels gossos en cada situació. Tambe aprenen a coneixer mes d’aprop la tasca dels veterinaris

En l’àmbit estatal en el Bolletí Oficial de l’estat (BOE) va sortir publicat el passat dimecres 2 de febrer https://www.boe.es/eli/es/rd/2022/02/01/95 un Reial decret que estableix l’ordenació i les ensenyances mínimes de l’educació infantil. En aquest Reial Decret s’indica que els infants adquiriran competències i coneixements sobre el respecte, la cura i els drets dels animals, modificant així l’anterior normativa (del maig de 2006) que regulava aquesta etapa educativa. A diferència de l’anterior normativa, en aquesta ocasió s’inclouen, des del primer cicle d’Educació infantil, competències i ensenyaments bàsics relacionats amb el respecte dels animals.

Durant aquest l’any 2022 s’està treballant per tal que aquests tallers-formatius es portin arreu de Catalunya amb un nou format més interactiu i sobretot on el respecte, la cura i la tinença responsable dels animals sigui la base. Aquest nou programa serà presentat al Departament d’Ensenyament per la seva divulgació en els centres educatius que vulguin aquesta formació pel seu alumnat.