Loading...

Compartir:

Més de vuitanta alumnes de cinquè grau de veterinària participen en la II Jornada formativa “Us donem la benvinguda a la professió”

Ha tingut lloc el passat dimecres 15 de març a la sala d’actes de la Facultat de Veterinària

Més de vuitanta alumnes han participat en la II Jornada Formativa sota el títol “Us donem la benvinguda a la professió” que ha estat adreçada a l’alumnat de cinquè grau de veterinària, tot i que també hi ha assistit alumnat de quart grau. Aquesta jornada, que ha tingut lloc el passat dimecres 15 de març, està emmarcada dins el conveni del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) amb la Facultat de Veterinària de la UAB.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec del President del CCVC i Sots president del Col·legi Oficial Veterinari de Barcelona, Ricard Parés i la Vicedegana d’Estudiants i Pràctiques Extra Facultatives de la Facultat de Veterinària de la UAB, Lourdes Abarca, ja que el Degà, Manel López, no va poder assistir-hi.

Per aquesta jornada, que es va fer a la sala d’actes de la Facultat de Veterinària, varen estar presents quatre persones expertes, professionals en els diferents àmbits de la professió Veterinària i una persona professional en l’àmbit de la Psicologia.

En l’àmbit de la Veterinària, el Pol Llonch (investigador en Benestar Animal a la UAB) va exposar el gran futur professional del Benestar Animal en la pràctica de la veterinària, on va anomenar moltes sortides professionals en els escorxadors, en les granges, centres de recerca, etc. El David Solanes (Director de la Unitat de Biocontenció a Zoetis) va recalcar sobretot que la responsabilitat del professional de la Veterinària que exerceix la seva activitat en el mon dels animals que participen en els estudis de recerca, és garantir la salut d’aquests assegurant en tot moment el seu benestar i les seves necessitats, tot plantejant les sortides professionals en l’àmbit de la figura del Veterinari/a Designat/a establerta en la legislació vigent al respecte. La Júlia Vergara-Alert (investigadora científica del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) va exposar la sortida professional en la investigació i com es forma el personal investigador  i el Daniel Giménez (Responsable de Gestió del Coneixement de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya-ASPCAT) va exposar les tasques en salut pública veterinària que s’estan fent en diversos espais de la funció pública destacant la feina en control alimentari i ambiental, especialment en escorxadors, sales d’especejament i de tractament de caça silvestre que son de control exclusivament veterinari, sent aquests sectors una possible via d’entrada a l’ASPCAT per fer substitucions als escorxadors.

En l’àmbit de la Psicologia; la Marta López (Psicòloga, Responsable del Departament de formació i de la Promoció de la salut de la Fundació Galatea) va exposar el repte de cuidar-se des de la perspectiva de quins són els factors que poden ser estressors en la professió i quines eines i espais d’autocura poden afavorir la prevenció del burnout i el desgast per empatia. El CCVC té un conveni amb la Fundació Galatea, el programa ASSIS que és gratuït per totes les persones professionals de la Veterinària col·legiades.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de les persones que van presentar una ponència , les quals van obrir un torn de preguntes amb tot l’alumnat.

La jornada va estar retransmesa en directe a través del Canal YouTube del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i a l’alumnat que no estava present a través d’una altra plataforma.