Loading...

Compartir:

Reunió amb el grup parlamentari d’ERC per parlar del projecte de decret de vacunació antiràbica obligatòria a Catalunya

En la reunió van presentar-se el Consell i les seves funcions, així com l’AIAC, i van exposar-se altres temes que preocupen el sector veterinari

Una representació del Consell formada per Verónica Araunabeña, presidenta; Joan Mesià, vicepresident; Ramon Cedó, vocal per Girona, i Anna Vilà, directora del departament de Gestió Tècnica, s’han reunit aquesta setmana amb Juli Fernàndez, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya i portaveu d’aquest grup parlamentari en la Comissió de Salut de l’hemicicle. L’objectiu de la reunió era donar a conèixer el Consell i exposar les preocupacions del sector veterinari.

El tema principal que va posar-se sobre la taula és el projecte del decret pel qual s’estableix la vacunació antiràbica obligatòria, una demanda ja històrica del Consell, per a qui «en un món globalitzat com el nostre, sense una vacuna obligatòria, la malaltia és una amenaça per a Catalunya». Juntament amb Galícia, són les dues comunitats autònomes de l’Estat on encara no és obligatòria. Per part del Govern, hi ha el compromís que el decret sigui una realitat en els pròxims mesos. En la reunió, Fernández va comprometre’s a treballar-hi internament per impulsar el projecte de decret.

En la trobada també es va presentar l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC), creat pel Consell i amb prop de quaranta anys de funcionament. Es tracta d’un servei que els veterinaris posen a disposició dels propietaris d’animals de companyia i la societat en general per fomentar la tinença responsable, i que facilita localitzar gossos, gats, fures i altres animals de companyia extraviats o robats.

En la conversa amb Juli Fernàndez, els representants del Consell van manifestar que «el fet que Catalunya tingui dues bases de dades, l’AIAC i l’ANICOM, confon la ciutadania».

En relació amb la gestió sanitària dels animals de companyia, i vinculat a la vacuna contra la ràbia, l’avantatge de l’AIAC respecte l’ANICOM és que compta amb una pestanya sanitària on pot recollir-se la informació sobre la vacunació dels animals identificats a Catalunya, la qual cosa permet elaborar un mapa epidemiològic.