Loading...

Compartir:

Seminari web: Mascotes i SARS-CoV-2

Benvolgut col·legiat i col·legiada,

El nou coronavirus, el SARS-CoV-2, és encara un gran desconegut. Científics d’arreu del món l’estan estudiant i pas a pas es van publicant conclusions que permetran definir i estructurar la millor manera d’afrontar la pandèmia actual.

En aquest sentit, el Centre de Recerca en Salut Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Catalunya està duent a terme un estudi que vol observar les afectacions del nou coronavirus en gossos, gats i fures. Aquest estudi es va iniciar el 2020, conjuntament amb el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC).

Un dels objectius del CCVC i dels quatre Col·legis de Veterinaris de Catalunya és participar i promoure en la recerca científica. A mitjans 2020, es va demanar la col·laboració dels centre veterinaris de Catalunya per recollir mostres de gossos i gats. Ara aquest estudi emprèn una nova etapa i es demanen més mostres.

El CCVC i IRTA-CReSA han preparat el seminari web: “Mascotes i SARS-CoV-2”, per parlar, com el seu nom indica, de les afectacions del coronavirus en mascotes des de diferents vessants i per aprofundir en aquest estudi. Et convidem a assistir-hi.

Quant: dimecres 17 de 15:30h a 16:30h
On: via Zoom. S
Com: gratuït
Per a qui: obert a tots els veterinaris col·legiats.
En què consistirà: es faran dues conferències.

  • Susceptibilitat de diferents espècies animals al SARS-CoV-2”, a càrrec de Júlia Vergara Alert, viròloga i investigadora d”IRTA-CReSA. (20 minuts).
  • SARS-CoV-2, epidemiologia i mascotes”, a càrrec de Joaquim Segalés, veterinari, investigador d”IRTA-CReSA i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona. (20 minuts).
  • Estudi d’investigació COVID i mascotes. (20 minuts).

Per accedir tan sols has d’entrar a través d’aquest enllaç:
https://zoom.us/j/98710713903?pwd=SXlOV3IvNDMzWUFxTlIyNVFPWXViZz09

Salutacions,