Loading...

Compartir:

SESSIÓ INFORMATIVA VIRUS SCHMALLENBERG


El CCVC, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el DAAM organitzen una sessió informativa per a veterinaris sobre el virus de Schmallenberg.

Els principals hostes del virus Schmallenberg són els remugants domèstics, especialment els ovins. El virus ja ha estat confirmat en 756 explotacions ramaderes europees.

Les autoritats sanitàries espanyoles estan alerta per la possible entrada al nostre país del virus Schmallenberg amb l”arribada del bon temps. Durant l”estiu passat es van observar símptomes inespecífics (diarrea, febre, anorèxia …), avortaments i baixada de producció (superior al 50%) en vaques lleteres de l”Estat de Rin del Nord, Westfàlia (Alemanya) i a la zona fronterera amb aquest territori d”Holanda. Els símptomes desapareixien al cap de pocs dies. Posteriorment, el desembre del 2011, Holanda va detectar mortalitat de naixement i malformacions congènites en bens nounats en explotacions a tot el llarg del territori holandès.?

En ambdós casos es va detectar un nou virus (mitjançant anàlisi metagenòmica i aïllament viral) que provisionalment s”ha inclòs en el serogrup Simbu del gènere Orthobunyavirus (família Bunyaviridae) i s”ha denominat virus Schmallenberg.

L”Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha emès un informe sobre els possibles escenaris en què es trobarà la ramaderia europea.
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/120208.htm

La sessió informativa per a veterinaris organitzada pel CCVC, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el DAAM (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya) sobre el virus de Schmallenberg serà el 22 de febrer a les 10 hores a la Facultat de Veterinària de Bellaterra. Els ponents són el Sr. Iscle Selga, Cap del Servei de Prevenció en Salut Animal de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Mariano Domingo, director del CReSA. Cal confirmar l’assistència al departament de formació del corresponent col·legi veterinari.