Loading...

Compartir:

Signatura electrònica: la darrera actualització de l’aplicació de l’AIAC

10 de gener del 2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) i l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) presenten la darrera actualització de l’aplicació de l’AIAC: la signatura electrònica. És la millora que permet que el veterinari i el propietari/posseïdor de la mascota puguin signar els documents que es tramiten a l’aplicació de l’AIAC des d’un dispositiu de pantalla tàctil, com un mòbil o una tableta.

L’AIAC és la base de dades d’animals de companyia més extensa a Catalunya. Actualment, acumula 1.402.800 identificacions. Es va crear el 1987 amb l’objectiu d’ajudar a localitzar els animals perduts i en els seus 32 anys d’existència ha treballat en pro de la tinença responsable.

Ara, amb aquesta darrera actualització, es perfecciona l’entorn digital. La signatura electrònica s’implementarà en els quatre tràmits bàsics que es desenvolupen a l’AIAC: el registre d’un xip, la tramitació d’un canvi de propietari, la baixa d’un animal i l’emissió d’un passaport.

“És un pas més cap a la digitalització dels processos i, també, cap al nostre objectiu de facilitar la feina al veterinari”, subratlla la presidenta del CCVC, Cori Escoda. Gràcies a aquesta millora, el propietari i el veterinari podran signar els documents amb el dit des d’un dispositiu de pantalla tàctil, sense fer servir paper.

Quins avantatges representa la signatura electrònica?

  • Facilita la feina al veterinari, ja que no haurà d’imprimir per signar.
  • Els documents són de fàcil accés i sempre recuperables.
  • Permet complir amb el reglament de l’AIAC, que estableix que els documents els ha de firmar el propietari/posseïdor i el veterinari.
  • Reduir costos, ja que no caldrà imprimir ni enviar per correu postal.
  • Alliberar espai ocupat per arxivadors físics, ja que podrà guardar els documents de forma digital.
  • Ser encara més respectuós amb el medi ambient. 

Com funciona?
La firma es realitza mitjançant l’aplicació portafirmes Sign Plus, que el veterinari s’ha de descarregar en el seu dispositiu tàctil. Aquesta aplicació se sincronitza amb l’aplicació web de l’AIAC i fa possible la signatura electrònica. A més, aquest sistema emmagatzema automàticament els documents signats i validats al núvol.

Formacions als col·legis
Des de l’AIAC s’organitzen properament formacions presencials en els quatre col·legis de veterinaris per tal d’explicar pas a pas com dur a terme la signatura electrònica. És un procés senzill i amb aquesta breu formació es donaran les eines necessàries perquè el veterinari pugui aplicar aquesta actualització de forma còmoda en la seva rutina de treball.

Cada col·legiat pot anar a la formació que li vagi més bé, independentment d’allà on estigui col·legiat. Les dates són les següents, agafa l’agenda i anota!

25/02: Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona – 20:30h.
26/02: Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona – 20:30h.
3/03: Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona – 20:30h.
11/03: Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida – 20:30h.

T’hi esperem.