Loading...

Compartir:

Verónica Araunabeña, nova presidenta del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC)

Substitueix Ricard Parés, que va cessar en el càrrec arran de les eleccions per a la renovació de la junta del Col·legi de Veterinaris de Barcelona del 4 de novembre

La nova presidenta es planteja com a grans reptes apropar la professió a les administracions i impulsar accions per afavorir la feina del veterinari clínic, un sector que «mereix tenir més pes al Consell del que ha tingut fins ara»

Barcelona, 4 de desembre de 2023. Verónica Araunabeña Cobo és la nova presidenta del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) en substitució de Ricard Parés Casanova, president del CCVC des del 2019. Araunabeña, que fins ara era vocal al Consell per Tarragona, va ser elegida presidenta per unanimitat dels membres del Ple del CCVC el 30 de novembre.

Llicenciada en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989), Araunabeña és gerent de la Clínica Veterinària Baix Penedès, al Vendrell, des del 1992. Del 2012 al 2020, va ser vocal de clíniques a la junta del Col·legi de Veterinaris de Tarragona (CVT), de què va esdevenir presidenta el 2020.

Com a reptes per al nou mandat al capdavant del Consell, Araunabeña vol, per una banda, «apropar a les administracions la professió veterinària com a pilar fonamental de la salut pública dins del concepte de One Health» i, per l’altra, «impulsar accions per afavorir la feina del veterinari clínic, un sector que mereix tenir més pes al Consell del que ha tingut fins ara».

La nova presidenta s’afegeix al llistat de dones que han presidit el Consell en els últims anys, com són Carmen López, presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, i Cori Escoda, que va ser presidenta del Col·legi de Veterinaris de Tarragona.